2018-02-12 09:05:45• hírek • Szatmár.ro

Ukrán és japán siker a Stahl Katalin emlékversenyen

A kétszeres olimpiai érmes és számos világversenyen érmet szerző, majd az érdemes edzői és díszpolgári címig jutó Stahl Katalinra minden évben kadett korosztályú női tőrversennyel emlékeznek Szatmárnémetiben.

Idén is így volt ez, a verseny ráadásul az európai körverseny része volt, ezért nem csoda, ha több nemzet is képviseltette magát a szombaton tartott egyéni versenyen, illetve a vasárnapi csapat-viadalon.


Török, szerb, bolgár, cseh, szlovák, fehérorosz, ukrán, holland, sőt, japán versenyzők is jelen voltak a két versenynapon, természetesen a házigazda román vívókkal együtt. Azért is érezték sokan fontosnak a részvételt, mert több nemzeti válogatott a most mutatott egyéni teljesítmények alapján áll majd össze.   


A szombati döntőben az ukrán Alina Poloziuk győzte le a Steaua színeiben vívó Rebeca Candescut, vasárnap pedig az egyik japán csapat verte a románokat – így Romániának két döntőből egyben sem jött össze az arany.


A csapatverseny ünnepélyes díjkiosztóján Kereskényi Gábor polgármester és Magyar Lóránd parlamenti képviselő adták át a serlegeket, okleveleket és érmeket.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: